Mondhygiëne

De mondhygiënisten verzorgen de gebitsreiniging. U kunt een afspraak maken zonder verwijzing!

Mondhygiëne behandeling

Bij de gebitsreiniging tijdens een mondhygiënebehandeling maakt de mondhygiënist uw gebit schoon. Hij of zij verwijdert aanslag, plak en tandsteen. Aan het einde van de gebitsreiniging worden uw tanden gepolijst, zodat ze weer glad aanvoelen en u met een frisse mond onze praktijk verlaat. Eventueel worden uw tanden behandeld voor gevoeligheid met fluoride. 

Hiervoor brengen wij de standaard mondhygiëne codes in rekening.
 

Parodontologie behandeling 

Het kan echter ook zijn,  dat de  mondhygiënist bij de eerste afspraak constateert, dat er sprake is van ontstekingen van uw tandvlees (gingivitis) of zelfs al dieper in uw kaakbot (parodontitis). Helaas merkt u daarmeestal niets van; u heeft bijvoorbeeld geen last van pijn of zwelling, maar wel vaak al geruime tijd last van bloedend tandvlees bij het poetsen of een slechte adem.
De  mondhygiënist maakt bij aanvang van de behandeling een status. Hiermee brengen wij  uw tandvlees in kaart. In geval van ontstekingen is de aanhechting minder. Aan de hand van de status kunnen wij u precies uitleggen welke behandeling voor u verstandig is en wat de kosten zijn.
Soms verwijst de mondhygiënist u direct door naar onze parodontoloog of bent u door uw eigen tandarts verwezen naar onze parodontoloog.

Indien er bij u parodontitis is geconstateerd, is simpelweg schoonmaken boven uw tandvlees niet meer voldoende!
De parodontoloog en/of de mondhygiënist zal dan tijdens de gebitsreiniging onder uw tandvlees moeten reinigen om de ontstekingen aan te pakken. Het tandvlees moet dan ook meestal verdoofd worden. Dit is een uitgebreider behandeltraject met helaas hogere kosten.
Ook in de parodontale nazorg blijft de mondhygiënist uw gebit en tandvlees controleren en reinigen boven en onder het tandvlees.
De tarieven voor parodontologie zijn de zgn. T- codes. U kunt in de  polisvoorwaarden van uw verzekeing zien of deze worden vergoed.
Voor meer informatie over parodontitis en parodontale behandelingen zie www.tandarts.nl

Gezondheidsvragenlijst 

U kunt bellen voor het maken van en afspraak.

Een mooie mond is eerst gezond!

Voor de mondhygiënist heeft u geen verwijzing nodig.

 

Inschrijven? U kunt ons bellen voor een afspraak.

PreCare Mondzorg

Den Haag

Cornelis de Wittlaan 23

2582 AA Den Haag

T : 070 352 44 54
M: info@precaremondzorg.nl

Route 9292 Openbaar Vervoer

Route Auto Google maps

 

 

Wij zoeken nog een mondhygiënist (m/v) voor de vrijdag.